Skip to main content
Petek, 22. september 2023
01.02.2022
07:12
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so od zadnjega poročanja obravnavali deset prometnih nesreč, pri Slovenski vasi so odkrili devet tujcev, vinjenemu Sevničanu pa so zasegli avtomobil.

Ponedeljek v Posavju

44-letnik napihal že dopoldne

Sevniški policisti so v ponedeljkovem dopoldnevu zaradi nezanesljive vožnje ustavili 44-letnega voznika, odredili so mu preizkus alkoholiziranosti in ta je pokazal 0,50 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu policisti avtomobil zasegli.

Vlom v Leskovcu pri Podborštu

V kraju Leskovec pri Podborštu so v ponedeljek dopoldne neznanci vlomili v hišo v času, ko so bili lastniki odsotni. Neznanci so pregledali prostore, a po prvih ugotovitvah niso nič odnesli. So pa kljub temu z vlomom naredili za nekaj sto evrov škode.

Pri Slovenski vasi odkrili devet tujcev

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so v Slovenski vasi zvečer prijeli devet tujcev, ki so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov. Na pomoč so jim priskočili še brežiški policisti in policisti vodnikov službenih psov, ki so pregledali širše območje. Postopki z devetimi državljani Afganistana še niso zaključeni.

237 klicev na številko 113

Na Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so policisti so od ponedeljka do torka zjutraj sprejeli 237 klicev, od tega je bilo 60 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Policisti so obravnavali devet prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja