Skip to main content
Petek, 12. april 2024
04.03.2024
14:06
Policija, državna meja
Foto: ePosavje.com
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 1. in 4. marcem 2024 posredovali v 189 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 580 klicev.

Za volanom mladoletnik pod vplivom alkohola

Policisti policijske postaje Krško so bili v noči s petka na soboto, 2. marca 2024, obveščeni o motečem ravnanju neznancev, ki naj bi na Cesti 4. julija z avtomobilom vozili okoli stanovanjskih blokov in z objestno vožnjo motili javni red in mir. Takoj so se odzvali  in izsledili in ustavili mladoletnika, ki je vozil osebni avtomobil. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,41 miligramov alkohola (0,85 g/kg). Zasegli so mu avtomobil, o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in o njegovem ravnanju obvestili starše.

Številne kršitve voznika tovornega vozila

V petek, 1. marca 2024, okoli 13. ure so policisti Specializirane enote za nadzor prometa skupaj s policisti Urada za informatiko in telekomunikacije z vozilom za snemanje vozil in voznikov v času vožnje opravljali nadzor prometa na relaciji Novo mesto – Brežice. Pri počivališču Zaloke so dohiteli voznika tovornega vozila srbskih registrskih oznak, ki je vijugal po vozišču in vozil po odstavnem pasu. Zaradi nezanesljive in nevarne vožnje so ga ustavili in kontrolirali. Pri pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da vozilo ni tehnično brezhibno saj je bilo zaznanih več napak, predvsem na sistemu za ustavljanje, kjer je bil zavorni kolut povsem nabrazdan in napokan, iz vozila so iztekale tekočine (olje, zavorno olje,…). Prav tako je bilo ugotovljeno, da 43-letni voznik ne spoštuje predpisane tedenske počitke, saj je brez tedenskega počitka vozil kar 12 dni zapored. Zatajil je podatke na tahografu, ker je na različne načine prikril oziroma zatajil vožnje in druga dela. Med kontrolo je bil z voznikom opravljen tudi preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola, ki je pokazal rezultat 0,77 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Voznika so izločili iz prometa, mu odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog v skupnem znesku 4.000 evrov in ga zaradi vožnje pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom privedli pred pristojno sodišče v Krškem. Sodnica mu je s sodbo izrekla globo v višini 1.200 evrov ter stransko sankcijo 18 kazenskih točk. Vozniku je bil vročen tudi plačilni nalog za pravno osebo za kršitve v skupnem znesku 15.500 evrov.

Vlom v počitniško hišo ...

Na Planini na območju Semiča je med 28. 2. in 1. 3. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil suhomesnate izdelke. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 1.500 evrov.

... in v vozilo

Na parkirnem prostoru na območju Gabrja je 1. 3. nekaj pred 21. uro nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Krški vasi vlomili v stanovanjsko hišo

V Krški vasi je 2. 3. okoli 21. ure nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Storilec je ob sprožitvi alarmne naprave pobegnil in po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil.

Vlomili v več vozil

Na parkirnem prostoru na območju Gorenjega Kamenja je v noči na 3. 3. neznanec vlomil v pet avtomobilov. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je iz enega vozila odtujil električno ročno orodje, iz drugega pa denarnico z dokumenti in denarjem. Na treh vozilih je povzročil škodo zaradi poskusa vlomov. Nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca.

Med 26. 2. in 3. 3. je na območju Ponikev (PP Brežice) neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil agregat.

Pretep med mladostniki

V petek, 1. marca 2024, okoli 23. ure so policiste policijske postaje Krško poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Krškem, kjer naj bi prišlo do spora in pretepa med mladostniki. Takoj so odšli na kraj in vzpostavili javni red in mir. 16-letnemu kršitelju, ki se tudi po prihodu policistov ni pomiril in je nadaljeval je z žaljenjem in kršenjem javnega reda, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in o njegovem ravnanju obvestili starše. Ugotovili so identiteto še treh mladoletnikov, zoper katere bodo na sodišče zaradi kršitev javnega reda in miru podali obdolžilni predlog. 

policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja