Skip to main content
V Posavju 15.4° C Petek, 30. september 2022
08.03.2021
06:49
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v prvem marčevskem vikendu obravnavali 18 prometnih nesreč, 29 kršitev javnega reda in miru, na številko 113 prejeli 551 klicev in posredovali zaradi 148 nujnih primerov.

Kronika Policijske uprave Novo mesto, 5. - 7. marec 2021

18 prometnih nesreč

Od petka do ponedeljka so policisti na Policijski upravi Novo mesto prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Ob tem so zasegli vozila tudi dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

29 kršitev javnega reda in miru

Policisti so posredovali zaradi 29-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali, s področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin.

551 klicev na 113, 148 nujnih primerov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 5. in 8. marcem intervenirali v 148 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 551 klicev, posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

Skozi okno v hišo, odnesel denar, kartici, dokumente in salame

Okoliščine vloma v Dolnji Prekopi policisti še preiskujejo

V Dolnji Prekopi na območju Policijske postaje Krško je v noči na nedeljo nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar, dve bančni kartici, dokumente in suhomesnate izdelke. "Okoliščine policisti še preiskujejo," pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

(eP)

krško
brežice
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja