Skip to main content
Nedelja, 28. maj 2023
10.01.2022
13:39
Foto: arhiv ePosavje
Med vikendom so policisti obravnavali 21 prometnih nesreč, na številko 113 so prejeli 519 klicev, posredovali so na 119 nujnih dogodkih.

21 prometnih nesreč

Policisti so na številko policije med vikendom sprejeli 519 klicev, od tega je bilo 119 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo. Med vikendom so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo, od tega jih je bilo 12 povezanih s trki z divjadjo in drugimi živalmi.

V dobovi prijeli 9 Afganistancev, v Trnju dva državljana Kosova

Brežiški policisti so v petek zjutraj v Dobovi prijeli devet domnevnih državljanov Afganistana (trije med njimi so bili otroci), ki so v Slovenijo prišli mimo mejnih prehodov. V noči iz petka na soboto so v Trnju prijeli še dva državljana Kosova, ki sta v državo prav tako prišla mimo mejnega prehoda. Postopki s tujci še niso zaključeni, pravijo policisti.

Policija, avtomobil

Vlom v hišo v Češnjicah

Nekaj po drugi uri v petek popoldne je lastnik stanovanjske hiše ugotovil, da so mu dopoldne vlomili v hišo v Češnjicah. Sevniški policisti so opravili ogled kraja, po prvih ugotovitvah so storilci odnesli žago za rezanje maso, vredno okoli tristo evrov.

15-letnik ostal brez kolesa z motorjem

V nedeljo popoldne so krški policisti 15-letniku zasegli kolo z motorjem, ker za vožnjo z njim ni imel ustreznega vozniškega dovoljenja.

Pogrešajo žlebove in žgano pijačo

Iz lovskega doma na Studencu so storilci v prvih dneh novega leta odnesli približno deset metrov bakrenih odtočnih cevi žleba, vlomili v pomožni objekt ter od tam odnesli še liter žgane pijače. Neznanci so povzročili za okoli tisoč evrov škode.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam