Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
08.10.2021
07:02
Foto: arhiv ePosavje
Sedem prometnih nesreč, devet kršitev javnega reda in miru, na številki 113 pa so sprejeli 197 klicev. To je bilanca dogajanja s četrtka na petek na območju Policijske uprave Novo mesto.

Sedem prometnih nesreč

Policisti so obravnavali prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šestih prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Dobruški vasi so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Devet kršitev javnega reda in miru

Policisti so posredovali zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Policija, avtomobil, 113

197 klicev na številko 113

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 197 klicev, posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Na meji izsledili pet tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobove izsledili in prijeli državljana Afganistana, na območju Čateža ob Savi dva državljana Irana in državljana Turčije in na območju Župelevca državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi