Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
08.03.2024
13:59
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 82 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 255 klicev.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PPP Novo mesto so bili v četrtek, 7. marca 2024, okoli 23. ure obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med Novim mestom in počivališčem Starine. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in zapustitev kraja prometne nesreče bodo zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.

Odtujili gorivo

Med 6. in 7. marcem 2024 je v kraju Boršt na območju Brežic nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil okoli 400 litrov goriva.

Vlomil v dve hiši in odtujil denar

Na območju Žihovega sela je med 6.30 in 14.30 neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.200 evrov škode.

V Starem Gradu na območju Krškega je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in odtujil okoli 100 evrov.

V Pišecah ukradli dve bančni kartici

V Pišecah je okoli 19. ure neznanec skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo in odtujil dve bančni kartici.

Vlom v prodajalno

V Krškem je v noči s četrtka na petek, 8.marca 2024, nekdo vlomil v prodajalno. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi