Skip to main content
Torek, 5. december 2023
21.03.2019
09:19
Foto: PMP Obrežje
Letos so policisti Postaje mejne policije Obrežje pri mejni kontroli obravnavali 32 primerov, v katerih so prijeli 102 tujca, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli.

Letos na Obrežju 32 primerov skrivanja, odkrili 102 tujca

Lani v 42 primerih odkrili 129 tujcev

V letu 2018 so v 42 primerih odkrili 129 tujcev, ki so se skušali izogniti mejni kontroli, v večini primerov v razgovorih s tujci in vozniki ugotavljajo, da se tujci skrijejo v tovorna vozila brez vednosti voznika, največkrat pa, ko voznik na poti na parkirnih prostorih in počivališčih opravljajo počitek. "Takrat se skrijejo na podvozje ali pa prerežejo ponjavo ali jeklenico in se skrijejo med tovor," pravijo policisti. 

Policistom pomaga tudi tehnologija

Policisti mejno kontrolo in pregled tovornih vozil opravijo s pomočjo detektorjev srčnega utripa, CO2 testerjev, merilcev debelin materiala, ogledal, kamere in drugih pripomočkov kot so lupa, meter, lestev ipd. "Še vedno pa velja, da so za učinkovito mejno kontrolo in preprečevanje izmikov mejni kontroli in odkrivanju drugih kaznivih dejanj na mejnih prehodih ključni policisti in policistke z znanjem, izkušnjami in zavzetostjo pri delu," še dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

(bš)

brežice
državna meja
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja