Skip to main content
V Posavju 5.9° C Petek, 9. december 2022
01.04.2021
07:31
Foto: arhiv ePosavje
Marca so v Posavju zabeležili 70 izrednih dogodkov, v četrtkovem večeru začetek nižanja gladine pretočne akumulacije hidroelektrarne Brežice. In kje bo v četrtek motena oskrba z električno energijo?

Marca v Posavju 70 izrednih dogodkov

Največ (29) v občini Krško

V preteklem mesecu smo na območju Posavja zabeležili sedemdeset izrednih dogodkov, od tega devetnajst v občini Brežice, dva v občini Kostanjevica na Krki, devetindvajset v občini Krško in dvajset v občini Sevnica.

V četrtek brez elektrike: Brestanica, Anže, Zakot, Sromlje vas

Elektro Celje d.d., Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 1. aprila, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško okolica na območju transformatorske postaje Gorica pri TEB, nizkonapetostno omrežje – Stolovnik Anže med 8. in 11. uro. Na področju nadzorništva Brežice bo motena oskrba z električno energijo na območju transformatorskih postaj Zakot 3 in Zakot 4 med 6.30 in 8. uro, Sromlje vas, nizkonapetostno omrežje – Desno Lastine – Kranjčič med 8. in 13. uro.

Brežice, 23. marec 2021

Znižanje gladine pretočne akumulacije hidroelektrarne Brežice

Od 3. aprila do 17. predvidoma 17. aprila

Iz družbe Hidroelektrarne na spodnji Savi, d.o.o., obveščajo, da je v sklopu letošnjega rednega remonta Nuklearne elektrarne Krško potrebno izvesti znižanje gladine pretočne akumulacije hidroelektrarne Brežice na koto 151.50 m.n.v., in sicer v terminu od 3. aprila 2021, do predvidoma 17. aprila 2021. Znižanje gladine pretočne akumulacije hidroelektrane Brežice bodo začeli v četrtek, 1. aprila, ob 23.uri.

Dva nujna klica z 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali dva poziva za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

elektro celje
krško
hidroelektrarne
brežice

Pridružite se nam