Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
05.03.2020
12:42
Drama v Dobovi
Foto: Postaja mejne policije Obrežje
V torkovem poznem popoldnevu so imeli na železniškem mejnem prehodu v Dobovi precej dela. Policiste so osupnili prizori, na katere so naleteli na vlaku iz Srbije. Med glino zakopanih 30 tujcev.

V vagonih z glino zakopanih 30 tujcev

Med njimi je bilo tudi 12 otrok in visoko noseča ženska

DOBOVA Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, so policisti Postaje mejne policije Dobova med kontrolo tovornega vlaka z dvajsetimi zaprtimi vagoni natovorjenimi z glino, ki je v Slovenijo pripeljal iz Srbije, v enem izmed vagonov našli skritih več tujcev, ki so se na ta način poskušali izogniti mejni kontroli. Policisti so zaradi suma, da se osebe nahajajo tudi v drugih vagonih, odločili za temeljit pregled.

Zasuti z glino v vagonih na vlaku iz Srbije,
najmlajši otrok je imel 5 let

Razmočena glina na površju ustvarila nevarni oklep

In tam so naleteli na grozljive prizore. V vagonih so namreč policisti odkrili 30 tujcev iz Iraka, Sirije, Irana in Afganistana, ki so se zakopani v glini poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. "Razmere v zaprtih vagonih so bile življenjsko ogrožujoče predvsem zaradi pomanjkanja kisika, razmočena glina na površju pa se je strdila in ustvarila nevarni oklep," pravijo policisti.

Otroci so bili stari med 5 in 14 let

V brežiški bolnišnici so pomagali trem osebam

Policiste vodnike in gasilce je presunilo, da je bilo med tujci kar 12 otrok, starih med pet in 14 let in visoko noseča ženska. Policisti so poskrbeli za tri osebe, ki so potrebovale zdravniško pomoč, ki so jim jo zagotovili v brežiški bolnišnici.

Gasilci, policisti, reševalci, vodniki službenih psov

Pri zahtevnem in obsežnem delu so policistom v Dobovi pomagali policisti Policijske postaje Brežice, prošnji policistov za pomoč pri odpiranju vagonov in razsvetljevanju območja so se odzvali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Mihalovec. "Kot nepogrešljivi pri iskanju oseb pa so se tudi tokrat več kot izkazali vodniki z reševalnimi psi Zveze vodnikov reševalnih psov in Kinološke zveze Slovenije," pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

Fotogalerija (Foto: Postaja mejne policije Dobova)

(bš)

dobova
državna meja
fotogalerija
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi