Skip to main content
V Posavju -0.7° C Petek, 27. januar 2023
28.03.2019
12:16
Foto: arhiv ePosavje
Policisti PU Novo mesto so minulo soboto in nedeljo na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini izvajali kontrolo prometa in ugotovili kar 378 kršitev cestno prometnih predpisov voznikov motornih vozil.

Kar 378 kršitev cestno prometnih predpisov

480 voznikov pihalo, njih 33 napihalo

Ob preverjanju psihofizičnega stanja so odredili preizkus alkoholiziranosti 480 voznikom. 33 voznikov (15.8%) je vozilo pod vplivom alkohola, največja izmerjena koncentracija je bila 2,3 grama alkohola na kilogram krvi.

150 prekoračitev prekomerne hitrosti

Med izvajanjem meritev hitrosti so ugotovili 150 prekoračitev dovoljene hitrosti, večino od teh v naseljih, kjer so posledice lahko najbolj ogrožajoče za druge udeležence v prometu.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so minulo soboto in nedeljo na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini izvajali kontrolo prometa in ugotovili kar 378 kršitev cestno prometnih predpisov voznikov motornih vozil.

Še 10 voznikov brez veljavne vozniške

Policisti so ustavili še deset voznikov, za katere so med postopkom ugotovili, da nimajo veljavnega vozniškega dovoljenja. V teh primerih gre največkrat za voznike, ki se jim zaradi hujših kršitev s sodno odločitvijo izvršuje začasna prepoved vožnje motornih vozil ali prenehanje veljavnega vozniškega dovoljenja, vsem so vozila zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

V Brežicah pridržali pijano voznico

V Brežicah pa so pridržali voznico, ki je v naselju vozila 86 km/h, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,68 miligramov alkohola (1,41 g/kg).

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi