Skip to main content
V Posavju 4.7° C Petek, 27. november 2020
11.05.2020
13:08
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Mopedist poklical policiste in prijavil, da je nekdo trčil vanj. Policisti so ugotovili, da je bil v nesreči udeležen samo mopedist. Alkotest je pokazal razloge njegovih dvomov.

Zmislil si je, da se je vanj zaletel voznik

Policisti ugotovili, da je bil edini udeležen v nesreči

SEVNICA V sobotnem večeru je občan policiste obvestil, da se je peljal z mopedom na območju Vrhovega, ko naj bi vanj trčil voznik osebnega avtomobila in pobegnil s kraja.

Preblizu desnemu robu, pa s ceste in v ograjo

Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je bil v nesreči udeležen le voznik mopeda, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo.

27-letniku alkotest pokazal veliko preveč

Na neregistriranem mopedu

Alkotest je 27-letnemu mopedistu, ki se v nesreči ni poškodoval, v litru izdihanega zraka pokazal 1,35 miligramov alkohola. Policisti pravijo, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran moped.

2820 evrov kazni

Policisti so mu moped zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, določila Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozili, Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o obveznih zavarovanjih o prometu za omenjene kršitve določajo globo v višini 2820 evrov.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja