Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
21.09.2020
09:45
Foto: arhiv ePosavje
Gasilci in reševalci v Venišah, na Savski cesti v Sevnici padel kolesar, na Studencu občanka z višine. Prejšnji teden 20 izrednih dogodkov, od zadnjega poročanja pa z 112 tudi 18 klicev za pomoč.

Petek

Gasilci in reševalci v Venišah

V petkovem večeru, ob 20.25 je bilo, je v naselju Veniše, občina Krško, občanka v stanovanju padla in se pri tem poškodovala. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so občanko na kraju oskrbeli, gasilci Poklicne gasilske enote Krško pa so nudili pomoč pri prenosu osebe do vozila, s katerim so jo svojci prepeljali v Urgentni center Novo mesto.

Sobota

Na Savski cesti padel kolesar

Ob 12.43 je na Savski cesti v Sevnici padel kolesar in se poškodoval. Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica, ki so ga oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Na Studencu občanka padla z višine

Slabe pol ure pozneje, ob 13.12, pa je na Studencu, občina Sevnica, občanka pri delu na stanovanjskem objektu padla z višine in se poškodovala. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so jo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Kaj o nesreči na Studencu pravijo policisti?

44-letnica padla skoraj 3 metre globoko

Policisti Policijske postaje Sevnica so bili v soboto obveščeni o nesreči pri delu, kjer naj bi se ena oseba huje poškodovala.

Deska na podestu se je odlomila

Policisti so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 44-letna ženska opravljala dela na lesenem podestu v stanovanjski hiši. Ko je stopila na desko, se je ta odlomila, ženska pa je padla z višine okoli 2,7 metra.

V bolnišnici so poškodbe ocenili kot hude

"Reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hujše poškodbe. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo," pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

Prejšnji teden v Posavju 20 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili dvajset izrednih dogodkov, od tega osem v občini Sevnica, sedem v občini Krško in pet v občini Brežice.

Teden mobilnosti v starem Krškem

Od petka do torka, 19. do 22. septembra, je zaradi tedna mobilnosti popolna zapora delov ulic - LK 192051 CKŽ, LK 192091 Gasilska ulica in JP 692483 CKŽ Krško.

18 nujnih klicev in pitna voda v Križe ter Pečice

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka popoldne do ponedeljka zjutraj s številke 112 posredovali 18 pozivov za nujno medicinsko pomoč, v občini Brežice so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pišece porabnikom v naselji Križe in Pečice pripeljali deset kubičnih metrov pitne vode.

(eP)

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja