Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
03.08.2020
09:42
Foto: arhiv ePosavje
V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili 16 izrednih dogodkov, od tega osem v občini Brežice, štiri v občini Krško in štiri v občini Sevnica.

Petek

Vročinski udar

Ob 18.09 so v Podborštu, občina Sevnica, do prihoda reševalcev NMP Sevnica, prvi posredovalci nudili pomoč občanu, ki je doživel vročinski udar. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so ga oskrbeli na kraju.

Voda v kleti

Ob 19.31 so v naselju Dolenji Boštanj, občina Sevnica, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Boštanj izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjskega objekta, v petek ob 20.06 pa so gasilci Poklicne gasilske enote Krško v naselju Nemška gora, občina Krško, odstranili škodljive insekte s stanovanjskega objekta.

Sobota

Poškodovala se je pri padcu, s helikopterjem v bolnišnico

Ob 10.59 se je na Slogonskem, občina Brežice, pri padcu poškodovala občanka . Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in predali v nadaljnjo oskrbo ekipi helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor, ki so s posadko helikopterja Slovenske vojske poškodovano osebo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Sršeni na CKŽ

Ob 19.05 so na Cesti krških žrtev v Krškem, občina Krško, gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom odstranili več sršenjih gnezd z ostrešja večstanovanjskega objekta.

Z avtolestvijo do balkona

Ob 21.54 so na Prešernovi cesti v Brežicah gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice s pomočjo avto lestve skozi balkon vstopili v stanovanje, v katerem se je nahajala preminula oseba. Na kraju je bila prisotna dežurna ekipa nujne medicinske pomoči Brežice.

Nesreča v Spodnji Pohanci

V Ob 23.45 sta v Spodnji Pohanci, občina Brežice, trčila traktor s priklopnikom za baliranje in osebno vozilo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so kraj nesreče zavarovali in odklopili akumulatorja na vozilih, reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so na kraju pregledali oba voznika.

Nedelja

V Krki minometna mina

Ob 13.52 je občan v naselju Boršt, občina Brežice, v reki Krki naletel na neeksplodirano minsko eksplozivno sredstvo. Pripadnika državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Ljubljanske regije sta minometno mino, kalibra 45 mm, ostanek iz druge svetovne vojne odstranila in uničila na varnem kraju.

Reševalci in gasilci v Naselju heroja Maroka

Ob 18.37 so v Naselju heroja Maroka v Sevnici gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata večstanovanjskega objekta in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica pri prenosu obolele osebe.

Obvestila in ostale aktivnosti

Nujni klici in naročila

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka popoldne do ponedeljka zjutraj posredovali 15 pozivov za nujno medicinsko pomoč. V občini Brežice so gasilci PGD Pišece v naselje Križe, porabnikom prepeljali pet kubičnih metrov pitne vode, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja