Skip to main content
V Posavju 7.7° C Torek, 23. 2024
07.09.2020
08:31
Helikopter v Krmelju
Foto: PGD Sevnica
Helikopter v petek in soboto dvakrat v sevniški občini. V krški občini so nagajali sršeni, v sevniški še vedno odpravljajo posledice nedeljske nevihte s točo.

Na 112 od petka do ponedeljka (4. - 7. september 2020)

Petek

Dezinfekcija prostorov na Studencu

Petek Poleg pomoči reševalcem pri prenosu obolele osebe v helikopter v Krmelju so v petek ob 15.26 gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica v Osnovni šoli Studenec opravili dezinfekcijo šolskih prostorov.

Sršeni in pomoč pri pokrivanju strehe

Ob 18.50 so gasilci PGD Zabukovje posredovali v kraju Zabukovje nad Sevnico, kjer so iz gospodarskega objekta odstranili sršenje gnezdo. Krški poklicni gasilci so dobre pol ure pozneje v Starem Gradu v Podbočju s tehničnim posegom odstranili dve sršenji gnezdi iz ostrešje počitniške hiše. V petek pa so gasilci PGD Loka v popoldanskem času prekrili strehi dveh gospodarskih objektov v naselju Radež.

Sobota

Voda v kleti

Ob 3.52 so na Elektrarniški ulici v Brestanici, občina Krško, gasilci Poklicne gasilske enote Krško iz kletnih prostorov stanovanjskega objekta zaradi počene cevi vodovodne napeljave izčrpali približno 500 litrov vode.

Helikopter na Radni

V sobotnem jutru je helikopter znova pristal na Radni. Ob 9.53 je namreč posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor prepeljala obolelo osebo iz naselja Radna, občina Sevnica, v Univerziteni klinični center Maribor. Gasilci Prostovoljnoega gasilskega društva Sevnica so zavarovali pristanek in vzlet helikopterja ter nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica pri prenosu obolele osebe.

Sršeni na Gubčevi in Kostanjku

Krški poklicni gasilci so v soboto popoldne posredovali na Kostanjku in na Gubčevi ulici, kjer so odstranili dve sršenji gnezdi.

V Posavju 124 izrednih dogodkov

Največ (107) v občini Sevnica

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili 124 izrednih dogodkov, od tega 14 v občini Krško, 107 v občini Sevnica in tri v občini Brežice.

Nedelja

Poškodba pri padcu s strehe

Ob 10.06 je v Dovškem v krški občini občan padel s strehe. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovano osebo oskrbeli in ga prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, obveščene so bile pristojne službe.

Krški poklicni gasilci so dvakrat posredovali tudi v nedeljskem popoldnevu. Ob 18.45 so namreč sršenje gnezdo z ostrešja lovskega doma odstranili na Libni, z ostrešja stanovanjske zgradbe pa slabo uro pozneje še v Spodnjem Starem gradu.

Obvestila in ostale aktivnosti

25 nujnih klicev

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka zjutraj do ponedeljka zjutraj posredovali 25 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali, v občini Brežice so gasilci PGD Dečno Selo porabnikom v naselje Križe prepeljali pet kubičnih metrov pitne vode.

(eP)

sevnica
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja