Skip to main content
V Posavju 29.5° C Četrtek, 29. julij 2021
21.12.2020
12:12
Foto: arhiv ePosavje
30-letnik na avtocesti pod vplivom droge, traktorist (55) pri Boštanju pa pod alkoholom. O obeh primerih so policisti seznanili sodišče.

30-letniku na avtocesti hitri test pokazal marihuano in kokain

Ustavili so ga med poostreno kontrolo prometa

BREŽICE Policisti so v petek, 18. decembra, med poostreno kontrolo prometa na avtocesti ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili hitri test.

Preizkusili so ga s hitrim testom, a ne na COVID-19

"Test je bil pozitiven na marihuano in kokain, zato so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče," pravijo policisti.

Nujni klici na 113

Nesreča pri Vrhu pri Boštanju

55-letni traktorist zapeljal s ceste

Sevniški policisti so bili v petek nekaj po 20. uri obveščeni o prometni nesreči pri Vrhu pri Boštanju, opravili so ogled in ugotovili, da je 55-letni voznik kmetijskega traktorja zapeljal z lokalne ceste na travnik, kjer je izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil.

Napisali so mu plačilni nalog, seznanili bodo tudi sodišče

Policisti pravijo, da je imel povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. "Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče," še dodajajo v sporočilu.

(eP)

brežice
sevnica
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja