Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
18.05.2021
10:50
Foto: arhiv ePosavje
Na Ardru pri Raki do preklica prekuhavanje pitne vode, v delu brežiške občine pitne vode v torek ne bo.

Prekuhavanje pitne vode na vodovodnem sistemu Ardro pri Raki

Obvestilo velja do preklica

KRŠKO Iz družbe Kostak, d. d., uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Ardro pri Raki, da je zaradi povišane motnosti potrebno vodo pred uporabo prekuhavati. "Obvestilo velja do preklica, prosimo za razumevanje," pravijo v sporočilu.

Navodila za prekuhavanje vode

Voda naj vre 3 minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja, naj voda ostane v isti posodi v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku, za pitje pa jo lahko uporabljamo 24 ur, izjemoma do 48 ur. Če je voda motna, jo morate pred prekuhavanjem precediti skozi več plasti čiste tkanine ali skozi čist papirnat filter. Ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, za pitje priporočamo pripravo čaja oz. drugih napitkov, lahko pa jo zaužijete v obliki juhe ali kakšne druge jedi.

V delu brežiške občine bo motena dobava pitne vode

Iz Komunale Brežice pa uporabnike iz naselij Gornja Straža, Mrzlava vas, Čateška ulica - Lačenberg in dela Žejnega obveščajo, da bo zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju v torek, 18. maja, od 8. do 13. ure motena dobava pitne vode.

V torek med 7. in 14. uro tudi v delu sevniške občine

Dobava pitne vode bo v torek motena tudi v delu sevniške občine. Komunala Sevnica namreč uporabnike pitne vode na vodovodu Loka – Račica, v naselju Račica obvešča, da bo zaradi vzdrževalnih del na vodovodu motena oskrba s pitno vodo v torek, 18.05.2021, predvidoma med 7. in 14. uro.

(eP)

brežice
krško
komunala brežice
kostak krško

Pridružite se nam