Skip to main content
Sreda, 29. november 2023
06.04.2022
10:32
Zaseg konoplje na Obrežju
Foto: Postaja mejne policije Obrežje
Policisti na Obrežju so v srbskem avtobusu v petek odkrili 7 kilogramov konoplje.

Slepi kovček

BREŽICE V petkovih jutranjih urah je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal avtobus slovenskih registrskih oznak, ki je prevažal potnike na relaciji Niš - Ljubljana. Policisti Postaje mejne policije Obrežje so opravili temeljito mejno kontrolo potnikov, prtljage in avtobusa. V prtljažnem delu avtobusa so odkrili potovalno torbo, za katero ni bilo mogoče ugotoviti lastništva.

V zavojih skoraj 7 kilogramov prepovedane konoplje

Policisti so torbo pregledali s pomočjo rentgenske naprave in ugotovili, da se v njej nahaja več zavojev z neznano vsebino. Na kraj so poklicali ogledno skupino kriminalistov Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto. Z ogledom potrdili, da se v zavojih nahaja nekaj manj kot 7 kg prepovedane konoplje.

Fotogalerija (Foto: Postaja mejne policije Obrežje):

S preiskavo še niso končali

"Policisti so zaseženo snov poslali v analizo in nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog," dodajajo policisti.

brežice
obrežje

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja