Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
09.03.2022
09:24
Nesreča, Brezovo
Foto: PGD Sevnica
V torkovem večeru se je na Gornjem Brezovem zgodila nova nesreča, nova nesreča na železniških tirih.

Nesreča - z avtom na tire

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so bili ob 20.45 obveščeni, da je v naselju Gornje Brezovo v občini Sevnica na prehodu ceste čez železniško progo osebno vozilo zapeljalo na tire in obstalo.

K sreči brez poškodovanih

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so kraj zavarovali, vozilo izvlekli na cestišče, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč pri odstranitvi vozila. Kot še dodajajo v sporočilu, v nesreči k sreči ni bilo poškodovanih.

28-letnik zaradi neprilagojene hitrosti zletel s ceste

Policisti so bili o prometni nesreči v bližini prehoda ceste čez železniško progo v Dolenjem Brezovem na območju Policijske postaje Sevnica obveščeni okoli 20.30. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih sevniških policistov je 28-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu ceste čez železniško progo zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v prometno signalizacijo, povzročitelj nesreče je z vozilom obstal na železniških tirih.

Alkotest pozitiven

Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,52 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

V naselju Jarčji Vrh gorelo gospodarsko poslopje

Ob 3.47 je v naselju Jarčji Vrh v občini Škocjan gorelo gospodarsko poslopje velikosti 10x4 metre. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bučka in Škocjan so požar pogasili. Leseni objekt je uničen, zgorelo je nekaj kokoši, dve kozi, krmila za živino in ročno orodje. Gasilci so s pomočjo gradbenega stroja pomagali pri sanaciji požarišča, o požaru so bile obveščene pristojne službe.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali deset pozivov za nujno medicinsko pomoč.

sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja