Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
02.11.2020
18:48
Pozor, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Na Čatežu ob Savi prijeli sva sprovajalca, državljana Sirije, na štirih mestih v Posavju odkrili še 21 tujcev, od tega 15 v okolici Podbočja.

Državljan Sirije prevažal 5 Turkov

Policisti so ustavili tudi pomočnika

BREŽICE Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na ponedeljek na Čatežu ob Savi ustavili voznika avtomobila Seat alhambra. Med postopkom so ugotovili, da državljan Sirije z urejenim statusom v Švici prevaža šest državljanov Turčije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so izsledili in ustavili še enega državljana Sirije, ki je državljanom Turčije nudil pomoč pri nezakonitem prehodu.

Sirijca so pridržali in ju bodo prepeljali pred preiskovalnega sodnika

Policisti so državljanoma Sirije, ki sta poskušala tujce prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost in ju pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Policija, avtomobil

V Posavju policisti izsledili in prijeli 21 tujcev

Velika Dolina, Laze, Podbočje, Mladje

KRŠKO Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na na območju Velike Doline in Laz (na območju Policijske postaje Brežice) tri državljane Albanije, dva državljana Iraka in državljana Sirije, na območju Podbočja in Mladja (na območju krške policijske postaje) pa 15 državljanov Bangladeša.

Postopki s tujci še potekajo

Njihovi kolegi so na območju Trebnjega izsledili in prijeli dva državljana Alžirije in državljana Libije, policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še potekajo.

(eP)

brežice
policija
državna meja
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi