Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
30.09.2019
17:24
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti v Dobovi so na dveh vlakih v noči na nedeljo in v nedeljo odkrili 7 tujcev, policisti na območju Policijske uprave Novo mesto od petka do ponedeljka prestregli 44 tujcev.

Skrivali so se na vlakih

Skriti na podvozju dveh vagonov

Policisti Postaje mejne policije Dobova so v noči na nedeljo med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo na podvozju dveh vagonov našli skrite štiri državljane Indije in državljane Pakistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Med glino še trije Sirijci

V nedeljo, nekaj po 9. uri je bilo, pa so v enem izmed tovornih vagonoh, ki je prevažal glino, našli še tri državljane Sirije, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. "Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom," dodajajo policisti.

 

Izsledili in prijeli 44 tujcev

Med petkom in ponedeljkom so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Lokev, Orehovice, Žvirč, Hrasta pri Vinici in Dobrave pri Brežicah izsledili in prijeli 44 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 29 državljani Pakistana, 12 državljani Afganistana, dvema državljanoma Indije in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

(eP)

brežice
dobova
policija
državna meja

Pridružite se nam

Novice iz Posavja