Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
07.08.2020
11:36
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so v zadnjih 24 urah na območju Bele krajine, Posavja in Dolenjske na 15 različnih lokacijah izsledili in prijeli 106 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno

Prijeli tudi dva Ukrajinca v poljskem avtomobilu

"Obvestila naših občanov so nam v veliko pomoč"

Policisti so prijeli tudi dva državljana Ukrajine, ki sta šest tujcev nameravala prepeljati v notranjost države. "Pri zahtevnem in odgovornem delu varovanja državne meje so nam v veliko pomoč obvestila naših občanov. Prav prebivalci ob meji so namreč tisti, ki najbolje poznajo svoje okolje in znajo oceniti, kdaj gre za sumljive osebe ali vozila, ki v to okolje ne sodijo. Za klice, obvestila in pomoč se vsem zahvaljujemo in prepričani smo, da bomo v partnerskem sodelovanju z občani tudi v prihodnje uspešno in učinkovito varovali državno mejo," dodajajo policisti.

Prvi močnejši pritisk na "zeleno" mejo

Na Obrežju poskusil mimo mejne kontrole

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so izsledili državljana Severne Makedonije, ki se je na območju mejnega prehoda poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

73 državljanov Pakistana, 16 državljanov Bangladeša

Tudi na bomočju Globokega in Jesenic na Dolenjskem

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Gornjega Suhorja pri Vinici, Brega pri Sinjem vrhu, Ručetne vasi, Semiča (na območju policijske postaje Črnomelj), Globokega, Jesenic na Dolenjskem (na območju policijske postaje Brežice), Maharovca (na območju policijske postaje Šentjernej), Rateža (na območju policijske postaje Novo mesto) in Rosalnic (na območju policijske postaje Metlika), izsledili in prijeli 91 tujcev ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Na območju petih policijskih postaj

"Policijski postopki s 73 državljani Pakistana, 16 državljani Bangladeša in dvema državljanoma Afganistana še niso zaključeni," pravijo policisti.

(eP)

policija
državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja