Skip to main content
Torek, 28. november 2023
30.08.2021
09:19
Požar tovornjaka na Obrežju
Foto: promet.si
V ponedeljkovem jutru so se pri Obrežju slišale gasilske sirene, prišlo je do požara na tovornem vozilu.

Požar tovornjaka na Obrežju

BREŽICE Dve minuti pred 7. uro zjutraj so z Regijskega centra za obveščanje Brežice v delu brežiške občine vklopili sistem javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost, ko so v akcijo poslali gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje.

Na Obrežju je namreč prišlo do požara na tovornem vozilu, so zapisali v sporočilu. Proti Obrežju so iz Krškega odšli tudi gasilci Poklicne gasilske enote Krško, kot je razvidno iz zgornje fotografije s spletne kamere.

(09:06) Zagorela kabina tovornega vozila

Ob 6.54 je na tovornem terminalu na Mednarodnem mejnem prehodu Obrežje gorela kabina tovornega vozila. Požar so še pred prihodom gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje in Poklicne gasilske enote Krško delno pogasili prisotni. Gasilci so požar dokončno pogasili, odstranili gorljive in ožgane dele iz kabine in opravili pregled s termovizijsko kamero.

Nesreča kolesarke

V nedeljo ob 16.24 je v kraju Velike Malence v občini Brežice padla kolesarka. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovano osebo oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Gasilci pomagali na Raki

V ponedeljkovem jutru, ob 7.03, so na Raki krški poklini gasilci s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjskega objekta, v katerem se je nahajala obnemogla oseba.

Prejšnji teden 11 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili enajst izrednih dogodkov, od tega sedem v občini Krško, dva v občini Brežice in dva v občini Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-h urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pišece so porabnikom v naselju Križe, občina Brežice, pripeljali 5 m3 pitne vode.

(eP)

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja