Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
02.12.2020
17:43
Droga na Obrežju
Foto: FURS
Uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije so v skritih paketih v odbijaču avtomobila na območju Obrežja odkrili več kot sedem kilogramov marihuane.

Marihuana v avtomobilu dveh državljankah Irske 

Zgodilo se je v nedeljo na Obrežju

BREŽICE V nedeljo, 29. novembra 2020, so namreč uslužbenci mobilnega oddelka Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) pri opravljanju finančnega nadzora na območju mejnega prehoda Obrežje pri pregledu vstopnega osebnega avtomobila angleške registracije, ki ga je upravljala državljanka Irske, pod zadnjim odbijačem vozila odkrili v PVC ovite pakete, zalepljene na notranjost odbijača.

Našli so 19 zavitkov, hitri test je pokazal na prepovedano drogo

Uslužbenci so enega od ovojev prerezali in v njem odkrili suhe rastlinske delce. "Zaradi suma, da gre za tihotapljenje prepovedane droge marihuane, so prekinili nadaljnje aktivnosti in obvestili Policijo. Pri preiskavi vozila so uslužbenci Policije, v sodelovanju z uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije, našli skupno 19 zavitkov rastlinskih delcev, v skupni teži 7.193,90 gramov, katerih hitri test je nakazal, da gre za prepovedano drogo marihuano," so zapisali.

Marihuana na Obrežju

Državljankama Irske so policisti odvzeli prostost

Prepeljali so ju pred preiskovalnega sodnika

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so odvzeli prostost državljankama Irske, 32-letni voznici in njeni 36-letni sopotnici, ob tem pa so zasegli tudi osebni avtomobil Ford Mondeo in opravili preiskavo vozila.

Za osumljenki je preiskovalni sodnik odredil pripor

Osumljenki so privedli k preiskovalnemu sodniku na Okrožno sodišče Krško s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja »Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog«, preiskovalni sodnik je po zaslišanju zanju odredil pripor.

(eP)

furs
brežice
obrežje

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja