Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
09.10.2020
12:44
Foto: ePosavje
Na Obrežju so policisti, na izstopu iz države, zasegli ukraden avtomobil. Na tovornem terminalu prek ceste pa so na vstopu v državo v tovornjaku našli štiri Pakistance.

Na srbskem tovornjaku tudi v Italiji ukraden avtomobil

Pregledali avtomobile, številke šasije na enem prenarejene

Nekaj po 12. uri je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled natovorjenih avtomobilov ter ugotovili , da so na osebnem avtomobilu Range rover evoque številke šasije prenarejene.

Avtomobil so ukradli v Italiji

Policisti so med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu še ugotovili, da je bil avtomobil ukraden v Italiji. Pa so policisti vozilo zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

V moldavskem tovornjaku štirje Pakistanci

Skrivali so se v tovornem delu

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila moldavskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega dela, kjer so odkrili štiri državljane Pakistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujce po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

V Krškem in pri Vinici izsledili dva tujca

Afganistanca v Krškem, državljana Bangladeša pa pri Vinici

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Krškega prijeli državljana Afganistana, na območju Vinice pa državljana Bangladeša. "Tujca, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom," pravijo v sporočilu.

(eP)

obrežje
krško
policija
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi