Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
21.08.2021
10:13
Nujna medicinska pomoč
Foto: arhiv ePosavje
Helikopter Slovenske vojske je zjutraj pristal v Brežicah, pri Kostanjku požar v naravi, popoldne na Pijavškem nesreča motorista.

Helikopter v Brežicah

V petkovem jutru, ob 8.41 je bilo, je ekipa helikopterja Slovenske vojske z dežurno ekipe za sekundarne prevoze Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana pristala v Brežicah. Reševalci so z tamkajšnje bolnišnice je v Ljubljano prepeljali obolelo osebo.

Na Pijavškem nesreča motorista

Popoldne, ob 17.21 je na glavni cesti pri Spodnjem Pijavškem v občini Krško padel motorist in se poškodoval. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so kraj zavarovali, nudili pomoč motoristu in reševalcem ter odklopili akumulator na motornem kolesu. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so motorista oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Helikopter še drugič v Brežicah

Ob 19.30 je posadka helikopterja Slovenske vojske, v spremstvu dežurne ekipe za sekundarne prevoze Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana iz Brežic v UKC Ljubljana prepeljala obolelo osebo.

SOBOTA, 21. AVGUST

(10:10) Motorist huje poškodovan

Policisit pravijo, da je malo pred pol šesto uro popoldne na cesti od Krškega proti Sevnici, pri Zgornjem Pijavškem, padel motorist.

Po prvih ugotovitvah ogleda, ki so ga opravili prometni policisti, je motorist zaradi neprilagojene hitrosti med manevriranjem in uporabe zadnjega zavore v desnem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad tisoč kubičnim motorjem, trčil v jekleno varnostno ograjo in po njej drsel nekaj deset metrov, preden se je ustavil.

Iz brežiške bolnišnice so ga s helikopterjem s poškodbami hrbtenice odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Obvestila in ostale aktivnosti V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

krško
brežice
helikopter
slovenska vojska
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja