Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
29.12.2021
12:42
Foto: arhiv ePosavje
Krški poklicni gasilci in brežiški policisti so v noči s torka na sredo posredovali na železniških tirih v Gornjem Lenartu. To je že tretja nesreča na naših tirih v

Z avtom na tire

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so bili o nesreči na Cesti bratov Cerjakov v Gornjem Lenartu v občini Brežice obveščeni dve minuti pred 23. uro. Na cestno železniškem prehodu je namreč osebno vozilo zapeljalo na železniške tire in tam obstalo.

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in s tehničnim posegom vozilo izvlekli na cestišče. "V tem času je bil železniški promet oviran, v nesreči ni bilo poškodovanih, obveščene so bile pristojne službe," dodajajo v sporočilu.

38-letnik zaradi neprilagojene hitrosti s ceste na tire

Brežiški policisti so bili v noči na sredo obveščeni o prometni nesreči v Šentlenartu, kjer je vozilo obstalo na železniških tirih. Pristojne službe so poskrbele za varnost železniškega prometa, policisti pa so opravili ogled in ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na prehodu ceste čez železniško progo izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča na železniške tire, kjer je z vozilom obstal.

Vozil "pod gasom"

Avtomobil so s tirov odstranili gasilci, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,66 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Tretja nesreča na tirih v 10 dneh

Torkova nesreča na tirih v Šentlenartu je tretja prometna nesreča na posavskih tirih v vseh 10 dneh in kaj takega v posavskih zgodovinskih zabeležkah še ni zapisanega. Bolje rečeno, ni bilo zapisanega. Vse do danes. Prvi dve nesreči sta se zgodili na železniškem prehodu na Gornjem Brezovem, prva 19. decembra, druga pa točno 24 ur pozneje

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so sicer v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

brežice
sevnica
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja