Skip to main content
V Posavju 22° C Ponedeljek, 27. september 2021
02.10.2020
19:23
Foto: arhiv ePosavje
Na Raki so nekaj po 12. uri evakuirali objekt osnovne šole, na Cirniku je gorelo v gozdu, požar so začeli gasiti policisti, dokončno so ga pogasili gasilci iz dveh društev. Pa tudi šest nujnih klicev.

Pri Dobenem gorelo v gozdu

Policisti so začeli z gašenjem, požar so dokončno pogasili gasilci

Ob 9.22 je v bližini naselja Dobeno, na pogorju Cirnika v brežiški občini, gorelo v gozdu. Požar na približno deset kvadratnih metrih so ob predhodni intervenciji policije pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Cerina in Krška vas.

Na Kettejevi ulici pomagali obnemogli osebi

Reševalci so osebo prepeljali v brežiško bolnišnico

Nekaj pred 12. uro so gasilci in reševalci priskočili na pomoč v Kettejevi ulici v Brežicah. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice s tehničnim posegom ob prisotnosti policije odprli vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu, v katerem se je nahajala obolela in onemogla oseba. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so osebo oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice.

Na Raki se je sprožil javljalnik požara

Šolo so preventivno evakuirali

Ob 12.04 se je na Osnovni šoli Raka, občina Krško, sprožil avtomatski javljalnik požara. Šolo so preventivno evakuirali, gasilci Poklicne gasilske enote Krško pa so opravili pregled prostorov in ugotovili, da do požara ni prišlo.

Obvestila in ostale aktivnosti

Pitna voda v Premagovce

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so porabnikom v naselju Premagovce, občina Krško, pripeljali 10 m3 pitne vode.

Šest nujnih klicev in eno naročilo

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

brežice
krško
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja