Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
07.01.2020
13:42
Avtocesta pred Obrežjem
Foto: arhiv ePosavje
V slovenskem tovornjaku na Obrežju sedem Afganistancev, dva Alžirca na potniškem vlaku, še štiri tujce pa so odkrili na območju Rigonc in Velikega Bana.

V slovenskem tovornjaku 7 Afganistancev

Skrivali so se med tovorom

Nekaj pred 14. uro je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu med tovorom našli skritih sedem državljanov Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Na potniškem vlaku dva Alžirca

Na potniškem vlaku so odkrili dva državljana Alžirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo in v Brežicah vstopila na vlak. Policisti so tujce po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na meji izsledili štiri tujce

Rigonce, Veliki Ban

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rigonc in Velikega Bana izsledili in prijeli dva državljana Alžirije, državljana Afganistana in državljana Pakistana.

Postopki z njimi še niso zaključeni

"Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

(eP)

državna meja
brežice
krško
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja