Skip to main content
V Posavju -2° C Sreda, 19. januar 2022
30.12.2021
09:03
Foto: arhiv ePosavje
Krški policisti so v sredinem poznem popoldnevu obravnavali dve prometni nesreči, ki sta ju povzročila pijana voznik in voznica. V Krškem 48-letnik v hišo, v Brestanici 49-letnica iz krožiča v drog.

V nesreči na Vidmu 49-letnik v hišo

Nekaj pred 18. uro so bili na Operativno-komunikacijskem centru obveščeni o prometni nesreči v Krškem, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v objekt ob stanovanjski hiši.

Izgubil oblast nad vozilom in trčil v hišo

Policisti opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 49-letni voznik zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste po travnati površini in trčil v objekt. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov alkohola.

Alkotest je pokazal svoje ...

Policisti so mu zaradi vseh kršitev odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Brestanici vijugala po cesti in v krožišču zapeljala s ceste v drog

Krški policisti so bili okoli 20. ure obveščeni o nevarni vožnji voznice osebnega avtomobila, ki naj bi z vozilom vijugala po vozišču, potem pa povzročila prometno nesrečo in nadaljevala z vožnjo.

Zapeljala s ceste v drog javne razsvetljave

Na podlagi opisa vozila so jo izsledili in ustavili, opravili so ogled ter ugotovili, da je 48-letna kršiteljica v Brestanici v krožnem križišču izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drog javne razsvetljave.

Napihala in ostala brez vozniškega dovoljenja

Povzročiteljica, ki se v nesreči ni poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,42 miligramov alkohola (0,9 g/kg). Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitve izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

(eP)

krško
policija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja