Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
15.11.2021
10:46
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti med preiskavami vlomov ugotavljajo, da se storilci pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja in opazujejo hiše in navade stanovalcev.

Luči pustite prižgane

Policisti pravijo, da tatovi v jesenskem in zimskem času najpogosteje vlamljajo v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar. Tako svetujejo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas na sprehod ali v trgovino, v hiši pustite prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik – hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Doma ne hranite večjih vsot denarja in vrednejšega nakita

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto še vedno najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Policisti svetujeo, da doma ne hranite večje vsote denarja in vrednejšega nakita. V primeru, da postanete žrtev kaznivega dejanja, jih o tem takoj obvestite na številko 113. Do prihoda policistov ne vstopajte v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničili pa bi lahko tudi sledi, ki bi morda pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Zapomnite si znamko avtomobila in registrsko tablico

Policisti tako občane pozivajo, da jih obveščate o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. "Prepričani smo, da je partnersko sodelovanje z občani ključno pri zagotavljanju varnosti, saj so prav oni tisti, ki v svojem okolju najprej zanajo okoliščine, vozila in osebe, ki v to okolje ne sodijo. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe lahko pripomore k prijetju storilca in uspešni preiskavi kaznivega dejanja," pravijo policisti.

(eP)

krško
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi