Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
05.12.2019
13:08
Foto: arhiv ePosavje
Policisti in kriminalisti pri preiskavah vlomov ugotavljajo, da se storilci pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja. V nadaljevanju objavljamo nekaj nasvetov policistov.

Nasveti policistov pred nezaželjenimi obiski vlomilcev

Kot pravijo policisti, storilci opazujejo hiše in navade stanovalcev, vlamljajo pa največkrat v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar.

Zapomnite si podatke o znamke in registrski tablici sumljivih vozil

Policisti ob tem občane pozivajo, da jih obveščate o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja.

So vas obiskali vlomilci? Takoj pokličite 113 ali 080 1200!

Policisti občanom svetujejo, da doma ne hranijo večje vsote gotovine in vrednejšega nakita. Vsakomur, ki bi postal žrtev vloma, policisti svetujejo, naj jih o tem takoj obvesti na številko 113.

Če so vlomili, ne vstopajte v prostor

Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Pustite prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik

Policisti svetujejo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas - na sprehod ali v trgovino, v hiši pustite prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik. Z drugimi besedami, hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti poprosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Denar in nakit s predvidljivih in lahko dostopnih mest

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih.

(bš)

policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja