Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
04.05.2021
20:23
Foto: arhiv ePosavje
Krški policisti so pri Dobravi ob Krki prijeli 12 državljanov Bangladeša in njihovega sprovajalca, 38-letnega Nemca.

Pri Dobravi prijeli 12 državljanov Bangladeša in 38-letnega Nemca

KRŠKO Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobrave ob Krki izsledili in prijeli dvanajst državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so tudi 38-letnega voznika tovornega vozila iz Nemčije, ki je tujce s tovornim vozilom nameraval prepeljati v notranjost države.

Prepeljali ga bodo pred preiskovalnega sodnika

Policisti ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku, policijski postopki z državljani Bangladeša pa še potekajo.

Dve intervenciji: V Brezini in na Skopicah

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice so sicer ob 11.18 v Brezini s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjske hiše.

Našli minometno mino

Ob 11.56 so na območju naselja Dolenje Skopice, občina Brežice, pri zemeljskih delih naleteli na neeksplodirano ubojno sredstvo. Minometno mino, kalibra 81 mm, nemške izdelave, ostanek iz II. svetovne vojne sta pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije na varnem kraju uničila, o dogodku pa so obvestili pristojne službe.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

krško
državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja