Skip to main content
V Posavju -2.6° C Sreda, 19. januar 2022
14.12.2021
08:01
Prometna nesreča
Dolenjska avtocesta je bila popoldne nekaj časa zaradi prometne nesreče med Kronovim in Dobruško vasjo, obvoz so uredili po lokalnih cestah.

Nesreča na avtocesti med Kronovim in Dobruško vasjo

(16:12) Avtocesta je zaprta

Na Prometno-informacijskem centru pravijo, da je zaradi prometne nesreče zaprta avtocesta med priključkoma Kronovo in Dobruška vas proti Obržeju. Za osebna vozila je obvoz urejen po lokalni regionalni cesti Kronovo - Dobruška vas.

(16:43) Zaprt je prehitevalni pas

Na dolenjski avtocesti je zdaj med priključkoma Kronovo in Dobruška vas proti Obrežju in Hrvaški zaprt prehitevalni pas.

(17:38) Trk treh osebnih avtomobilov

Ob 15.45 so na avtocesti A2 med priključkoma Kronovo in Dobruška vas v občini Škocjan trčila tri osebna vozila. V nesreči je bila ena oseba poškodovana, oskrbeli so jo reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Novo mesto in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Eno osebo so reševalci prepeljali v bolnišnico

Gasilci Gasilsko reševalnega centra Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, nudili pomoč reševalcem, posuli razlite motorne tekočine in nudili pomoč avto vleki. Delavci DARSa so zavarovali mesto nesreče s prometno signalizacijo.

Nesrečo je povzročil pijani 69-letnik

Policisti Prometne policijske postaje Novo mesto so bili nekaj pred 16. uro obveščeni o prometni nesreči na avtocesti za smer Obrežje pri odcepu za Dobruško vas. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 69-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v varovalno ograjo in v avtomobil 45-letne voznice, ki je pripeljala za njim.

Reševalci so ga prepeljali v bolnišnico

Reševalci so lažje poškodovanega povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola, reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o kršitvah 69-letnega voznika z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

(eP)

ceste

Pridružite se nam