Skip to main content
V Posavju 3.3° C Sobota, 26. november 2022
06.06.2022
07:34
Poklicna gasilska enota Krško
Foto: arhiv ePosavje
Živahna nedelja v Posavju - na številki 112 so v zadnjih 12 urah zabeležili prometno nesrečo, dve poškodbi v kraju Ravni in v Brežicah, pa tudi dve tehnični intervenciji v Orešju in Pavli vasi.

Nedelja v Posavju

Nesreča na avtocesti

Ob 8.58 sta na odseku avtoceste Drnovo – Smednik v občini Krško trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. V nesreči poškodovani osebi so reševalci nujne medicinske pomoči Krško na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Sršeni

Ob 10.20 so v naselju Orešje na Bizeljskem v občini Brežice gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje iz dimnika stanovanjske hiše odstranili sršenje gnezdo.

Pomoč v Pavli vasi

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Tržišče so ob 11.16 v naselju Pavla vas, občina Sevnica, poskušali sanirati streho stanovanjskega objekta, ki je bila poškodovana zaradi toče v neurju 2. junija 2022, vendar zaradi varnosti gasilcev sanacija ni bila mogoča.

Rešilec, NMP Brežice

Ravni, Brežice

Padel z gradbenega odra

Ob 13.49 je v naselju Ravni v občini Krško pri delu na objektu občan padel z gradbenega odra. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so občanu na kraju nudili nujno medicinsko pomoči in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Urgentni center Splošne bolnišnice Novo mesto.

Poškodba

Ob 14.31 se je na Cesti bratov Milavcev v Brežicah pri športnih aktivnostih poškodoval občan. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so občana na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v bližnji Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice, o dogodku pa so obvestili vse pristojne službe.

Devet nujnih klicev

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč.

sevnica
pge krško
nmp krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja