Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
29.09.2021
12:47
Nesreča na avtocesti pri Brežicah
Foto: promet.si
Na avtocesti med Obrežjem in Brežicami je popoldne prišlo do prometne nesreče, v obe smeri so nastali daljši zastoji, pot se je podaljšala tudi za več kot pol ure.

Nesreča na avtocesti pri Prilipah

SREDA, 29. SEPTEMBER 2021

(12:31) Policisti uradno o nesreči pri Prilipah

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so na kraju nesreče ugotovili, da je 67-letni voznik tovornega vozila znamke Iveco slovenskih registrskih oznak, zaradi izpraznjene pnevmatike ustavil vozil na desnem prometnem pasu, oviro zavaroval z varnostnim trikotnikom in poklical pomoč.

Bolgar stoječega tovornjaka ni opazil

Medtem, ko je čakal na pomoč in sedel na varnostni ograji, je po desnem prometnem pasu pripeljal 38-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, bolgarskih registrskih oznak. Ko je opazil stoječe vozilo, je pričel zavirati, vendar je kljub temu s prednji delom vanj močno trčil.

Huje poškodovanega 67-letnika so reševalci odpeljali v bolnišnico

Policisti pravijo, da je po trčenju stoječe vozilo odbilo in s prednjim kolesom 67-letnemu moškemu prevozilo nogo. Huje poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TOREK, 28. SEPTEMBER 2021

(16:15) V nesreči ena oseba poškodovana

Ob 13.45 sta na avtocesti pri Čatežu ob Savi, občina Brežice, trčili tovorni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in z absorbcijskim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so na kraju oskrbeli lažje poškodovano osebo in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

(15:50) Posledice prometne nesreče so odstranili

Posledice prometne nesreče na dolenjski avtocesti, v delovni zapori med priključkoma Obrežje in Brežice, so odstranili. Promet ponovno poteka po enem pasu v vsako smer. V obe smeri ostaja daljši zastoj.

(15:15) Promet je močno oviran

Na dolenjski avtocesti je med priključkoma Obrežje in Brežice promet močno oviran zaradi prometne nesreče v delovni zapori. Promet skozi zaporo poteka izmenično enosmerno. Proti Ljubljani je zastoj dolg približno 4 kilometre, proti Obrežju približno 2 kilometra.

(eP)

brežice
ceste

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja