Skip to main content
V Posavju 17.2° C Sreda, 12. maj 2021
09.04.2021
08:27
Gasilci PGE Krško
Foto: arhiv ePosavje
Krški poklicni gasilci so v četrtkovem popoldnevu posredovali na Obrežju, gasilci PGD Svibno pa zjutraj v Zagradu, kjer je prišlo do skalnega podora.

Nesreča na avtocesti pri Obrežju

V nesreči brez poškodovanih

Na avtocesti pri Obrežju se je v četrtkovem popoldnevu, ob 17.35 je bilo, zgodila nesreča, ko sta pri avtocestnem izvozu Obrežje trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, preprečili iztekanje motornih tekočin in po že razlitih posuli vpojna sredstva. Gasilci so nudili pomoč policistom, Darsu in vlečni službi pri odstranitvi vozil, v nesreči pa k sreči ni bilo poškodovanih.

Skalni podor v občini Radeče

V četrtek ob 7.37 je v Zagradu v občini Radeče prišlo do skalnega podora. Obveščene so bile pristojne občinske službe, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Svibno pa so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč geologu pri ogledu.

Do 23. aprila zapora Rostoharjeve ulice v Krškem

Kostak d.d. sporoča, da bo zaradi del na cestišču od 9. do 23. aprila 2021 popolna zapora del ceste LK 192441 Rostoharjeva - odcep v dolžini 270 metrov.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto smo posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

radeče
brežice
pge krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja