Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
29.10.2019
17:38
Nesreča v Krškem, 29. oktober 2019
Foto: ePosavje.com
Nekaj po 17. uri je na Cesti krških žrtev, pri "šikani" in nastavku enkrat-pa-bo pešmosta čez Savo, prišlo do prometne nesreče. Cesta je zaprta, reševalci, policisti in gasilci so na kraju nesreče.

Nesreča v Krškem, 29. oktober 2019

30. OKTOBER 2019

(09:00) Kaj o nesreči pravijo policisti?

Pijani 66-letnik na nasprotni vozni vas

Na glavni cesti Krško – Sevnica, v Krškem, sta popoldne silovito trčili dve osebni vozili. Po prvih ugotovitvah policistov je prometno nesrečo povzročil 66-letni voznik osebnega avtomobila, ki je med vožnjo zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v drug avto.

Povzročitelja in potnico iz drugega avtomobila odpeljali v bolnišnico

Povzročitelj in potnica v drugem vozilu sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v Splošno bolnišnico Brežice, oba avtomobila pa je odpeljala avtovleka, saj nista bila več vozna.

Alkotest je pokazal svoje

Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pri povzročitelju pokazal 0,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Policisti so mu napisali "vljudnostno pismo"

Policisti so zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje po levi, zaradi česar je povzročil prometno nesrečo, 66-letniku napisali plačilni nalog.

29. OKTOBER 2019

(20:12) Cesta krških žrtev je zdaj znova prevozna

Cesta krških žrtev je od 20. ure naprej znova prevozna, potem, ko je bila zaradi prometne nesreče zaprta pri zoožitvi v Zatonu.

(19:43) Eno osebo so morali rešiti s tehničnim posegom

Prve uradne informacije so prišle. Kot pravijo na servisu 112, sta ob 17.07 na cesti Krško - Brestanica v Krškem trčili osebni vozili.

Dve osebi so reševalci odpeljali v Brežice

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Krško, ki so poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com)

(17:45) Po trčenju dveh vozil eno obrnilo "poprek"

Reševalci, gasilci in policisti na mestu nesreče

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so bili o prometni nesreči na Cesti krških žrtev obveščeni nekaj po 17. uri in v akcijo so takoj poslali gasilce Poklicne gasilske enote Krško, reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma in policiste. Do nesreče je prišlo v "šikani" pri enkrat-pa-bo pešmostu čez Savo na Cesti krških žrtev.

Trk dveh vozil, cesta zaprta, obvoz pa urejen

V nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili, eno od njiju je po trku obrnilo 90° na smer vožnje in tako zaprlo pot vozilom iz smeri Brestanice proti Drnovem. V zastoju je obstalo nekaj tovornih vozil, cesta je na delu od Mestnega muzeja do križišča v Zatonu zaprta za ves promet, obvoz je urejen pri hidroelektrarni Krško in po obvoznici do tretjega mostu čez Savo, oz. na krožišče pri Vipapu.

Pridruži se nam na Facebook strani ePosavje.com:

* Več informacij v nadaljevanju večera *

(bš)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi