Skip to main content
V Posavju 32.5° C Ponedeljek, 27. junij 2022
23.05.2022
11:37
Rešilec, NMP Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V ponedeljkovem jutru v prometni nesreči na Gregorčičevi ulici v Brežicah dve osebi poškodovani.

Nesreča na Gregoričičevi ulici v Brežicah

V ponedeljek ob 9.59 sta na Gregorčičevi ulici v Brežicah trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, s tehničnim posegom rešili osebi iz vozila in pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanih. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so oskrbeli poškodovani osebi in ju prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

66-letnik v 58-letnika

V soboto okoli 22. ure so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči pri Šentjurju na Polju, opravili so ogled in ugotovili, da je 66-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 58-letni voznik. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. Alkotest mu je v litru izdihanega zraka pokazal 0,52 miligramov alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Kolesar na avtocesti

Na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so bili v noči na ponedeljek obveščeni, da naj bi na avtocesti iz smeri Drnovega proti Brežicam po odstavnem pasu v nasprotni smeri peljal kolesar. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so se takoj odzvali, 20-letnega kolesarja izsledili in mu preprečili nadaljnjo vožnjo. Policisti okoliščine njegovega nevarnega ravnanja še preverjajo.

krško
brežice
pge krško
nmp brežice

Pridružite se nam