Skip to main content
V Posavju 2.4° C Torek, 7. december 2021
13.06.2021
15:45
Nesreča, Šmarčna, Sevnica
Foto: PGD Sevnica
Nekaj pred 1. uro zjutraj se je na Šmarčni zgodila nesreča, v kateri se je ena oseba poškodovala. V nedeljo zjutraj na Pokleku pri Podsredi helikopter z ekipo nujne medicinske pomoči.

Nesreča na Šmarčni pri Sevnici

V noči s sobote na nedeljo, ob 0.45 je bilo, je v kraju Šmarčna v občini Sevnica prišlo do nesreče. "Osebno vozilo je zapeljalo s ceste in se prevrnilo," pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice.

Po nesreči so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, ki so zavarovali in osvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator, preprečili iztek motornih tekočin, z vpojnimi sredstvi posipali cestišče ter nudili pomoč policiji in vlečni službi, lažje poškodovano osebo so sevniški reševalci oskrbeli na kraju samem.

Zjutraj na Pokleku pri Podsredi helikopter

V nedeljo zjutraj je ob 9.11 iz naselja Pokleka pri Podsredi v občini Kozje helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor prepeljal obolelo osebo v Univerzitetni klinični center Maribor. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Podsreda so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri prenosu obolele osebe.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

sevnica
nmp sevnica
pgd sevnica
helikopter

Pridružite se nam

Novice iz Posavja