Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
21.04.2020
10:04
Foto: arhiv ePosavje
Nekaj pred 21. uro so bili na Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto obveščeni o nesreči na železniških tirih v bližini železniške postaje v Sevnici.

Usoden je bil tovorni vlak iz smeri Zidanega Mosta

Strojevodja opozarjal moškega, aktiviral je zasilno zavoro

SEVNICA Policisti Policijske postaje Sevnica in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je tovorni vlak, ki je pripeljal iz smeri Zidanega Mosta pri Kvedrovi cesti trčil v moškega, ki je prestopal železniške tire.

Strojevodja trčenja ni mogel preprečiti

Strojevodja je moškega na nevarnost opozarjal z zvočnimi signali, aktiviral je tudi zasilno zaviranje, vendar trčenja ni mogel preprečiti.

Policisti nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za ugotovitev identitete

"Moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za ugotovitev identitete moškega. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo," dodajajo policisti.

Posredovali so tudi sevniški gasilci

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem, policiji in pogrebni službi ter razkužili tovorno lokomotivo in tire v dolžini 200 metrov.

(eP)

sevnica
pgd sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja