Skip to main content
V Posavju 22.3° C Sreda, 10. avgust 2022
12.11.2020
20:55
NMP Krško, rešilec 112
Foto: arhiv ePosavje
Pri hidroelektrarni Arto - Blanca je v sredinem zgodnjem popoldnevu prišlo do prometne nesreče.

Nesreča pri hidroelektrarni Blanca

(13:35) Previdno za volanom!

Pri hidroelektrarni Arto - Blanca je v sredinem zgodnjem popoldnevu prišlo do prometne nesreče. Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so intervencijo odprli ob 13. uri in 29 minut, v akcijo pa so poslali sevniške gasilce in reševalce, o dogodku pa so obvestili tudi Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Novo mesto.

Nesrečo povzročil 27-letni voznik tovornjaka

Odvzel prednost 58-letnemu kolesarju

Policisti Policijske postaje Sevnica so bili nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika tovornega vozila in kolesarja na Blanci. "Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 27-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je ob zavijanju desno odvzel prednost 58-letnemu kolesarju," pravijo v sporočilu.

Povzročitelju napisali plačilni nalog

Lažje poškodovanega kolesarja so oskrbeli v zdravstvenem domu, policisti pa so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kaj o nesreči pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice?

Trčila kolesar in voznik tovornega vozila

Ob 13.21 sta v križišču pri Hidroelektrarni Blanca, občina Sevnica, trčila tovorno vozilo in kolesar, v nesreči pa se je kolesar poškodoval. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče in odstranili poškodovano kolo.

Kolesarja so prepeljali v zdravstveni dom

Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so kolesarja oskrbeli in prepeljali v Zdravstveni dom Sevnica.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi