Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
06.07.2020
12:34
Orešje nad Sevnico, nesreča
Foto: PGD Sevnica
Kaj vse se je v Posavju dogajalo od petka do ponedeljka? Prometna nesreča pri Orešju nad Sevnico, v Krškem padec kolesarke, v Veliki vasi požar gospodarskega poslopja.

Sobota

Nesreča pri Orešju nad Sevnico

Ob 7.04 je v bližini naselja Orešje nad Sevnico, občina Sevnica, osebno vozilo zdrsnilo s ceste in se zaletelo v drevo. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in vozilo izvlekli na cestišče. Poškodovano osebo so reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica oskrbeli na kraju nesreče.

Kaj o nesreči pravijo policisti?

24-letnik pijan za volanom

Policisti Policijske postaje Sevnica so bili v soboto nekaj po 7. uri obveščeni o prometni nesreči pri Orešju nad Sevnico, opravili so ogled in ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo.

1020 evrov in 16 kazenskih točk

Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola. Policisti so mu zaradi kršitev cestno prometnih predpisov - nepravilne strani in smeri vožnje in vožnje pod vplivom alkohola, izdali plačilni nalog v višini 1020 evrov in mu izrekli 16 kazenskih točk.

Tleči tramovi na Hermanovi ulici v Sevnici

Ob 19.15 so na Hermanovi ulici v Sevnici gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica pogasili tleče tramove na železniški progi.

Nedelja

Pri padcu se je poškodovala kolesarka

Ob 19.22 je na Kolodvorski ulici v Krškem padla kolesarka. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so kolesarko oskrbeli na kraju padca in jo prepeljali v Urgentni center Brežice.

Prejšnji teden sicer 17 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so sicer na območju Posavja zabeležili sedemnajst izrednih dogodkov, od tega osem v občini Krško, štiri v občini Brežice in pet v občini Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so vod petka do ponedeljka zjutraj posredovali 20 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

pgd sevnica
sevnica
krško
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi