Skip to main content
Nedelja, 24. september 2023
29.10.2019
14:53
Nesreča pri Šentjanžu, 29. oktober 2019
Foto: PGD Sevnica
Nekaj po 12. uri nesreča pri Šentjanžu, krški poklicni gasilci dopoldne pomagali v Pristavi pod Rako.

Nesreča pri Šentjanžu

Minuto po 12. uri

Ob 12.01 sta v kraju Šentjanž, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali dogodka, nudili pomoč pri oskrbi poškodovanih, odklopili akumulatorja, preprečili iztekanje motornih tekočin, izvlekli vozilo na cestišče, pomagali avtovleki pri nalaganju in počistili cestišče.

Dve poškodovani osebi v Celje, dve v sevniški zdravstveni dom

Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so dve poškodovani osebi prepeljali v bolnišnico Celje in dve v Zdravstveni dom Sevnica.

30. OKTOBER 2019

(09:07) Kaj o nesreči pravijo policisti?

64-letnik izgubil oblast nad vozilom

Na cesti od Šentjanža proti Brunku je dopoldne 64-letni voznik osebnega avtomobila, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil oblast nad vozilom. Njegov avto je bočno zdrsel na nasprotno stran ceste in trčil v nasproti vozeči avtomobil.

Dve potnici odpeljali v celjsko bolnišnico

Dve potnici v vozilu povzročitelja so z reševalnim vozilom odpeljali v splošno bolnišnico Celje in naj bi bili lažje poškodovani. "Za bolečinami sta tožila tudi oba voznika, a vidno nista bila poškodovana," dodajajo policisti.

Alkohola ni bilo, bo pa moral plačati

Policisti prisotnosti alkohola sicer niso ugotovili, bo pa povzročitelj nesreče moral plačati globo, ker hitrosti vozila ni prilagodil stanju in razmeram na cesti.

Krški gasilci v Pristavi pod Rako

Dopoldne so na pomoč odšli tudi krški poklicni gasilci, ob 9.32 so namreč posredovali v kraju Pristava pod Rako, kjer so s tehničnim posegom odstranili ograjo, v katero se je zapletel konj.

(eP)

sevnica
pgd sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi