Skip to main content
Četrtek, 21. september 2023
10.03.2020
07:00
Nesreča v Sevnici, 8. marec 2020
Foto: PGD Sevnica
Po trku dveh vozil v Naselju heroja Maroka v Sevnici so reševalci oskrbeli pet oseb, eno so prepeljali v Brežice

Nesreča v Naselju Heroja Maroka v Sevnici

SEVNICA Ob 17.09 sta v Naselju heroja Maroka v Sevnici trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, ki so kraj dogodka zavarovali, nudili pomoč poškodovanim osebam, nevtralizirali razlite motorne tekočine, očistili vozišče, nudili pomoč policistom in pri odstranitvi vozil.

Pet oseb so oskrbeli reševalci

Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so oskrbeli pet oseb ter eno nato odpeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Prejšnji teden v Posavju 18 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili 18 izrednih dogodkov, od tega 9 v občini Krško, 8 v občini Sevnica in enega v občini Brežice.

9. MAREC 2020

(13:03) Poziv morebitnim oškodovancem in očividcem prometne nesreče v Sevnici

Neprilagojena hitrost

V nedeljo so bili policisti Policijske postaje Sevnica obveščeni, da v zdravstvenem domu oskrbujejo moškega, katerega naj bi v Naselju heroja Maroka v Sevnici zbil avto. Ob prihodu na kraj prometne nesreče pri križišču za Hraste so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila Renault twingo celjskih registrskih oznak zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil Škoda fabia.

Trčil še v pešca, voznik in trije potniki pobegnili

Po trčenju je voznik twinga zapeljal še na pločnik, kjer je trčil v 20-letnega pešca in ga poškodoval. Po trčenju so voznik twinga in trije potniki v njegovem vozilu pobegnili s kraja nesreče. Policisti so tri pobegle, stare med 24 in 26 let izsledili in prijeli.

Na avtu tablice drugega avtomobila, vsi alkoholizirani, sumijo tudi na drogo

Kot pravijo policisti, so bili vsi pod vplivom alkohola, na twingu so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu avtomobilu, v vozilu pa so prevažali manjšo količino snovi, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo.

Z nevarno vožnjo naj bi voznik Twinga ogrožal več ljudi

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Po prvih ugotovitvah naj bi voznik twinga zelene barve celjskih registrskih oznak še pred povzročitvijo nesreče z nevarno vožnjo ogrožal več pešcev, ki so prečkali cesto na bližnjem prehodu za pešce, prav tako naj bi ogrožal tudi voznike drugih osebnih avtomobilov.

POZIV POLICISTOV

"Policisti prosijo vse, ki so bili zaradi ravnanja voznika ogroženi in vse, ki bi nesrečo videli ali o okoliščinah karkoli vedeli, da to sporočijo policistom na telefonsko številko 07 816 18 00 ali se zglasijo na Policijski postaji Sevnica," pravijo policisti.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali dva poziva za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

sevnica
pgd sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja