Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
05.03.2021
11:10
V četrtkovem jutru je na cesti Krško - Brežice v Spodnji Libni prišlo do prometne nesreče, cesta je bila dalj časa zaprta, obvoz pa urejen po lokalnih cestah. V nesreči se je poškodoval traktorist.

Nesreča v Spodnji Libni

(07:43) Obvoz je urejen

"Cesta Krško - Brežice je zaradi prometne nesreče v Spodnji Libni zaprta za ves promet, obvoz za osebna vozila je po lokalnih cestah," pravijo na Prometno-informacijskem centru.

(08:47) V nesreči udeleženi tovornjak, osebno vozilo in traktor

Do nesreče je prišlo na ravninskem delu ceste med Spodnjo Libno in Starim Gradom, v nesreči pa so bili udeleženi traktor, osebno vozilo in tovorno vozilo. Nekaj pred 9. uro je tam še vedno potekal ogled kraja nesreče, obvoz je urejen po lokalnih cestah.

Po obvozu čez Spodnji Stari Grad tudi tovornjaki

Obvoz čez Spodnji Stari Grad so uporabili tudi nekateri vozniki tovornih vozil, v deloma ozki ulici, ki pelje čez naselje so zato nastajali zastoj.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(10:21) Cesta je še vedno zaprta

Cesta Krško - Brežice je zaradi ogleda kraja nesreče v Spodnji Libni še vedno zaprta.

(11:19) Cesta proti Brežicam je odprta

Med Spodnjo Libno in Starim Gradom so končali z ogledom kraja prometne nesreče, v kateri so bili udeleženi tovorno vozilo, traktor in osebno vozilo. Cesta proti Brežicam je znova odprta.

(12:29) V nesreči se je poškodoval traktorist

Nesreča med Krškim in Dolenjo vasjo

Znanih je več podrobnosti jutranje nesreče med Krškim in Dolenjo vasjo. Na Regijskem centru za obveščanje Brežice pravijo, da so ob 6. uri in 52 minut na regionalni cesti pri Spodnji Libni trčili traktor, osebno in tovorno vozilo.

Poškodovanega traktorista so odpeljali v brežiško bolnišnico

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so protinaletno in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, posuli po vozišču razlite tekočine, izvlekli tovorno vozilo, nudili pomoč pri odstranitvi vozil in nudil pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanega traktorista. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so ga oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

(11:08) Policisti uradno o nesreči pri Spodnji Libni

Traktor prehitevala, ko je njo in traktorista začel prehitevati tovornjakar

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je nesrečo povzročila 35-letna voznica osebnega avtomobila, ki je nameravala prehiteti kmetijski traktor v trenutku, ko je njeno vozilo že prehiteval voznik tovornega vozila. Po trčenju je traktor zdrsnil z vozišča, 41-letni voznik pa se je hudo poškodoval.

Okoliščine nesreče še preverjajo, za 35-letnico bodo spisali kazensko ovadbo

"Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta zaprta do 10.55. Policisti nekatere okoliščine nesreče še preverjajo in bodo zoper povzročiteljico na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo,"  pravijo policisti.

(eP)

krško
pge krško
nmp krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice