Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
10.07.2020
13:40
Nesreča na Šmarčni, 9. julij 2020
Foto: PGD Sevnica
V četrtek popoldne se je na Šmarčni pri Sevnici zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba poškodovala. Ponjo je na Radno prišel helikopter Slovenske vojske in jo odpeljal v Maribor.

Nesreča na Šmarčni, na Radno je priletel helikopter

Trčenje dveh osebnih vozil na Šmarčni

Ob 16.50 sta v naselju Šmarčna, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, očistili vozišče in nudili pomoč pri odstranitvi vozil ter reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe.

Poškodovano osebo so s helikopterjem prepeljali v Maribor

Poškodovano osebo je iz Sevnice v Univerzitetni klinični center Maribor s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo helkopterske nujne medicinske pomoči Maribor, kraj pristanka helikopterja so zavarovali gasilci.

Kaj o nesreči na Šmarčni pravijo policisti?

(13:37) 31-letnici bodo policisti napihali plačilni nalog

26-letnik lažje poškodovan

In kaj o nesreči pravijo na Policijski upravi Novo mesto? Informacije so drugačne od tistih z Regijskega centra za obveščanje Brežice. Policisti pravijo, "da je popoldne, nekaj pred peto uro, na glavni cesti Sevnica – Radeče, prišlo do trka dveh vozil. Ker je sprva kazalo, da je eden od udeležencev huje poškodovan, so ga po oskrbi na kraju s helikopterjem odpeljali v celjsko bolnišnico – kasneje se je sicer izkazalo, da je 26-letni voznik poškodovan le lažje."

Alkotest pri obeh udeležencih pokazal 0,0

Policisti so 31-letni povzročiteljici, ki po prvih ugotovitvah ni vozila po svoji strani voznega pasu, napisali plačilni nalog. Alkotest je sicer pri obeh udeležencih pokazal 0,0.

Gasilci v Velikih Malencah

Ob 16.50 so v Velikih Malencah, občina Brežice, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše v kateri se je nahajala preminula oseba.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

sevnica
nmp sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi