Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
28.09.2020
11:30
Sevnica, nesreča, 27. september 2020
Foto: PGD Sevnica
V nedeljo nesreča na krožišču v Šmarju v Sevnici, prejšnji teden 17 izrednih dogodkov, v ponedeljek zjutraj po deževju tri podrta drevesa in zemeljski plaz.

Nesreča na krožišču v Šmarju

Na Planinski cesti v Sevnici

V nedeljo ob 13.47 je na Planinski cesti v Sevnici osebno vozilo trčilo v prometno signalizacijo, ki je nato poškodovala drugo osebno vozilo. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, ki so kraj zavarovali, odklopili akumulator na vozilu, preprečili iztekanje nevarnih tekočin in očistili vozišče, poškodovanih ni bilo.

Prejšnji teden 17 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili 17 izrednih dogodkov, od tega pet v občini Brežice, tri v občini Krško in devet v občini Sevnica.

Kaj o nesreči v Sevnici pravijo policisti?

(11:28) Izgubila oblast nad vozilom in trčila v znak

Policisti Policijske postaje Sevnica so bili v nedeljo nekaj pred 14. uro obveščeni o prometni nesreči v krožišču na Planinski cesti.

Ugotovili so tudi, zakaj je izgubila oblast

Policisti so ugotovili, da je 52-letna voznica osebnega avtomobila v krožišču zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom in trčila v prometni znak, ki je po trčenju padel na avtomobil voznika, ki je stal na uvozu v krožišče.

Napihala, da je joj

Kot pravijo policisti, je imela "povzročiteljica, ki se v nesreči ni poškodovala, imela v litru izdihanega zraka 1,74 miligramov alkohola (3,6 g/kg)."

Napisali so ji plačilni nalog, seznanili pa bodo tudi sodišče

Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V ponedeljek zjutraj podrta drevesa in zemeljski plaz

Podrta drevesa pri Pečicah in Sremiču

Po nočnem deževju so imeli nekaj dela vzdrževalci cest. Ob 4.39 sta namreč na relaciji Zgornja Pohanca-Pečice v občini Brežice dve podrti drevesi onemogočali varen promet z vozili. Drevesi so odstranili dežurni pri podjetju KOP Brežice. Ob 5.26 pa se je v bližini naselja Sremič na cesto podrlo drevo in onemogočilo promet, drevo je razžagal in odstranil dežurni pri podjetju Kostak Krško.

Zemeljski plaz zasul del cestišča

Ob 5.19 je na relaciji Sevnica-Tržišče, občina Sevnica, zemeljski plaz zasul del cestišča. Na terenu so dežurni pri podjetju CGP, ki bodo plaz odstranili.

Obvestila in ostale aktivnosti

18 nujnih klicev in naročilo

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka zvečer do ponedeljka zjutraj posredovali 18 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

pgd sevnica
sevnica
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja