Skip to main content
Petek, 22. september 2023
31.05.2022
11:14
Foto: arhiv ePosavje
V Krškem so neznanci ukradli tono in pol inox pločevine, v drugem primeru pa več kmetijskega orodja in kovinskih izdelkov.

Tatovi v Krškem

Ukradli pločevino

V noči na četrtek, 26. maja, so neznanci vlomili v skladišče podjetja v Krškem. Kot je oškodovanec obvestil policiste, so mu odtujili okoli 1500 kg inox pločevine.

Iz kmetijskega objekta odnesli več orodja in kovinskih izdelkov

Med soboto in ponedeljek je v Krškem nekdo vlomil v kmetijski objekt in odtujil več kosov orodja in kovinskih izdelkov. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2000 evrov. Ali gre za iste tatiče kot v četrtkovem primeru, policisti ne poročajo.

Pri Ponikvi prijeli dva državljana Bangladeša

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice pri Ponikvi izsledili in prijeli dva državljana Bangladeša in na območju Policijske postaje Črnomelj pri Sinjem vrhu državljana Sierra Leone, državljana Burkine Faso, državljana Gvineje Bissau in državljana Gambije. Policijski postopki s tujci, ki sta nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

V Radečah državljana Gane in Gvineje

V ponedeljek je Radečan obvestil Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Celje, da je opazil dva temnopolta moška in posumil, da bi lahko šlo za ilegalna migranta. V postopku so ugotovili, da gre za državljana Gane in Gvineje, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Policisti pravijo, da sta oba zaprosila za mednarodno zaščito.

krško
državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja