Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
02.03.2021
11:55
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Pri Črešnjicah v soboto štirje poškodovani, od tega dvoletni otrok huje. V nedeljo zvečer pri Križaju dva motokrosista napihala, cesta je bila dalj časa zaprta za promet.

Nesrečo na Črešnjicah pri Cerkljah povzročila 19-letnica

Več lažje poškodovanih

BREŽICE V soboto nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča v Črešnjicah pri Cerkljah. Brežiški policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročila 19-letna voznica osebnega avtomobila, ki je izsilila prednost 30-letnemu vozniku osebnega avtomobila.

Štirje poškodovani, dvoletni otrok huje

Kot pravijo policisti, so se 30-letni voznik, 24-letna potnica in 6-letni otrok v njegovem vozilu v nesreči utrpeli lažje poškodbe, dvoletni otrok je bil huje poškodovan. Lažje se je poškodovala tudi 16-letna potnica v vozilu povzročiteljice.

30-letniku bodo napisali plačilni nalog, za 19-letnico pa kazensko ovadbo

Reševalci so vse poškodovane oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, policisti pa bodo zoper povzročiteljico nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, plačilni nalog pa bodo zaradi nepravilnega prevoza otrok izdali tudi 30-letnemu vozniku.

Nesreča na Brodu, med Križajem in Kostanjevico na Krki

V skupini treh motokrosistov dva napihala

V nedeljo nekaj pred 18.30 se je zgodila prometna nesreča med Križajem in Kostanjevico na Krki. 27-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Križaja proti Kostanjevici na Krki, iz nasprotne smeri pa so pripeljali trije vozniki kros motorjev. 25-letni voznik kros motorja je ob prehitevanju zaradi neprimerne bočne razdalje oplazil motor, ki je vozil pred njim, odbilo ga je na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v avtomobil 27-letnega voznika.

27-letnik brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Motorist, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,23 miligramov alkohola, je po trčenju padel in se lažje poškodoval. "Policisti so še ugotovili, da 27-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu motor zasegli. Kros motor so zasegli tudi 23-letnemu vozniku, ki prav tako nima vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,43 miligramov alkohola," dodajajo policisti.

krško
brežice
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja