Skip to main content
V Posavju 21.5° C Ponedeljek, 26. julij 2021
25.03.2020
13:10
Požar podrasti, Počakovo
Foto: B. Sonc
V petek je ob 12.34 iz neznanega vzroka zagorela podrast v naselju Počakovo. Gasilci PGD Svibno in Radeče so s skupnimi prizadevanji požar na površini okoli 0,5 hektarja pogasili.

Požar podrasti na Počakovem pri Radečah

RADEČE Gasilci ob tem vnovič opozarjajo vse občane na prepoved kurjenja in razglašeno veliko požarno ogroženost naravnega okolja, katerega je kot enega od ukrepov v boju proti epidemiji in zmanjšanju ogroženosti članov gasilskih enot pred okužbo s COVID-19 sprejela naša vlada.

Velika požarna ogroženost velja do preklica

Tako je Uprava RS za zaščito in reševanje razglasila veliko požarno ogroženost v naravnem okolju od 18. marca  2020 dalje, Občinski štab Civilne zaščite Občine Radeče pa je v skladu s tem izdal Odredbo o prepovedi kurjenja v naravnem okolju na območju občine Radeče, ki velja od 19. marca 2020 od 14. ure dalje in velja do preklica.

"Občane pozivamo in prosimo k doslednemu upoštevanju prepovedi, tako da bodo prostovoljni gasilci na voljo za potrebe zagotavljanja pomoči pri  preprečevanjem širitve okužbe s koronavirusom in drugih oblik pomoči, kar je ta trenutek tudi njihova prioriteta. S tem boste preprečili nepotrebne intervencije naših gasilcev, ki bi posledično lahko ogrozili svoje in nenazadnje tudi zdravje vaših bližnjih," je zapisano v obvestilu poveljnika Občinskega štaba Civilne zaščite Občine Radeče Tomaža Knavsa.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam